Zwitserleven wint Performance Onderzoek Pensioenverzekeraars

Zwitser Leven pensioenenZwitserleven is voor de derde keer op rij als eerste geëindigd in het Performance Onderzoek Pensioenverzekeraars (POP) van IG&H. Zwitserleven wist haar toppositie te handhaven ondanks de vele inspanningen die moesten worden gedaan voor de integratie van de pensioenportefeuilles van REAAL. Door een sterk digitaal aanbod behoort de administratieve verwerking tot één van snelste en minst foutgevoelige in de markt. Met haar productaanbod is Zwitserleven de absolute koploper in de markt. Door recente aanpassingen en introducties is het productassortiment completer geworden.
Administratie en digitale dienstverlening Zowel in de aanvraag- als beheerfase heeft Zwitserleven volgens het intermediair een goede operationele performance. Dit wordt vooral bereikt door de inzet van de digitale mogelijkheden. Zo wordt iedere pensioenregeling aangesloten op de beheertool My Workplace. Volgens het onderzoek sluit My Workplace goed aan bij de wensen. Het biedt zowel intermediair als werkgever uitgebreide en nuttige functionaliteit voor alle pensioenmutaties.
Productassortiment Het productassortiment van Zwitserleven onderscheidt zich door eenvoudige en transparante producten die goed aansluiten bij de huidige markt. In 2010 heeft Zwitserleven het Exclusief Pensioen en i-Pensioen GarantieKapitaal geïntroduceerd. Hierdoor is de voorsprong ten opzichte van andere aanbieders groter geworden. Met de introductie van Exclusief Pensioen speelde Zwitserleven in op de vraag naar heldere en transparante producten. (Bron: site Zwitserleven)