Pensioen tarieven aangepast bij Allianz

Allianz PensioenenHet Assurantie Magazine online komt vandaag met informatie over de tarieven die Allianz hanteert voor het Advantage Pensioen. Deze tarieven worden vanaf de 1e september verlaagd. Deze aanpassingen worden zowel voor bestaande contracten als nieuwe contracten doorgevoerd. Allianz geeft aan dat de met deze nieuwe tarieven de voorwaarden sterk verbeterd zijn voor de deelnemers aan het pensioen.

De verwachting is dat de eindkapitalen hoger uit gaan vallen. De aanpassingen in de tarieven zijn doorgevoerd op bijvoorbeeld de premievrijstelling voor arbeidsongeschiktheid, risicopremie voor de overlijdensrisicodekking.

Het Allianz Advantage pensioen is een pensioen met zogenoemde beschikbare premie regeling. Allianz heeft voor de informatie over de Pensioenen een speciale site beschikbaar gesteld. Daar staat achtergrond informatie over de basisregeling en bijvoorbeeld de aanvullende onderdelen. Bij de nieuwsberichten staat vermeld dat Allianz met haar pensioenproduct Advantage Pensioen twee maal is genomineerd voor de gouden schilden. In oktober 2009 was Allianz nog uitgeroepen tot beste pensioenverzekeraar van Nederland.

Helaas is er geen aanvullende informatie beschikbaar of Allianz deze waardering ook in de jaren daarna heeft gekregen, en/of het slechts een eenmalige verkiezing was. Allianz geeft aan dat haar pensioen een goede voorzieningen is voor nu en later. Dit wordt door de verzekeraar uitgelegd aan de hand van een vijftal kenmerken: Bewezen betrouwbaarheid, Juiste mentaliteit, Alles in de hand, Top vermogensbeheer en communicatie op maat. Deze kenmerken staan op de site verder gespecificeerd. Zie hiervoor www.allianzadvantage.nl