Meerderheid ZZP’ers bouwt géén pensioen op

Brand New Day pensioenenZZP pensioenrekening Brand New Day geselecteerd als oplossing voor ZZP’ers in de media Maar liefst 59% van alle ZZP’ers die werkzaam zijn in de media bouwen op dit moment geen pensioen op. Dat blijkt uit een onderzoek van Media Pensioen Diensten (MPD), de non-profit uitvoerder van Pensioenfonds PNO Media. MPD heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de pensioenbehoeftes van de ZZP’er. Met de uitkomsten van het onderzoek in de hand heeft MPD gezocht naar pensioenproducten die het beste aansluiten bij de wensen van de ZZP’ers. MPD heeft een ZZP-platform opgericht dat op non-profit basis hulp biedt aan ZZP’ers bij hun keuze voor pensioenproducten. De ZZP pensioenrekening van Brand New Day is daarbij exclusief geselecteerd voor het opbouwen van vermogen voor een aanvullend pensioen.
Uit het onderzoek blijkt dat 96% van de ZZP’ers in de mediasector behoefte heeft aan een ouderdomspensioen, maar dat maar liefst 59% op dit moment niks opzij zet voor het pensioen. Naast een gebrek aan financiële middelen zijn de hoge kosten en intransparantie van pensioenproducten de belangrijkste redenen om even
niks aan het pensioen te doen.
De ZZP’ers geven aan behoefte te hebben aan een transparant product tegen zeer lage kosten, goede service en persoonlijk contact, benutting van de fiscale voordelen en een flexibele premie-inleg. Op basis van deze behoeftes heeft MPD onderzocht welke aanbieders het beste aansluiten bij deze wensen. Hierbij is de ZZP pensioenrekening van Brand New Day exclusief geselecteerd voor het opbouwen van vermogen voor een aanvullend pensioen.
Kalo Bagijn, algemeen directeur van Brand New Day: “ZZP’ers hebben behoefte aan vrijheid. Onze ZZP pensioenrekening kent daarom geen verplichtingen. Geen verplichting om maandelijks of jaarlijks geld op je rekening te storten. Als je een tijd niets verdient, mag je gewoon stoppen. Je kunt elke maand online je
inleg wijzigen, of je pensioendatum. En als je wilt overstappen naar een andere aanbieder, betaal je geen verkoopkosten of boetes of zo. Dat is allemaal bijna net zo belangrijk als zeer lage kosten. Dat blijft natuurlijk het belangrijkst.“ (Bron: Persbericht A Brand New Day)