Bijna helft senioren krijgt minder pensioen dan verwacht

Pensioenkoers.nlTot 20% meer pensioen mogelijk bij wisselen van verzekeraar Uit onderzoek van Pensioenkoers.nl blijkt dat 41% van de senioren maandelijks minder pensioen uitgekeerd krijgt dan dat bij het afsluiten van de verzekering was voorgespiegeld. Dat is te wijten aan een lage rente, maar ook door het zonder inlezen akkoord gaan met het voorstel van de verzekeraar waar de polis is opgebouwd. Senioren kunnen door op de expiratiedatum te wisselen van verzekeraar echter tot 20% extra maandelijks uitgekeerd pensioen ontvangen. Senioren zijn hier niet of nauwelijks van op de hoogte.
Vergelijkingstips Vergelijken loont, volgens Gabi Walet van Pensioenkoers. “Elke verzekeraar bepaalt zelf wat voor pensioenpolis aan een persoon wordt aangeboden. Het is de verhouding in rekenrente, sterfkans en operationele kosten dat het verschil maakt tussen de aangeboden pensioenen.” Hij geeft vergelijkingstips mee. “Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de uitkeringstermijn. Met een jaarlijkse uitkering ontvang je meer dan bij een maandelijkse. Ten tweede is het belangrijk dat bij het aangaan van een verzekering op twee levens, voor hetzelfde percentage overgang van de uitkeringen wordt gekozen. En tenslotte is er bij heel grote verschillen in de hoogte van de uitkering vaak sprake van verschillende uitgangspunten. Vergelijk daarom altijd op basis van dezelfde koopsom, looptijd, overgang en uitkeringstermijn. Verschillen daarin geven uiteraard ook verschillende uitkomsten.
Onderzoek Het onderzoek is uitgevoerd onder 458 leden van seniorencommunity Goedenwel. De verdeling man/vrouw was hierbij gelijk en het grootste deel van de groep respondenten was tussen de 55 en 64 jaar oud.
Pensioenkoers.nl Pensioenkoers is actief sinds 2008 en is uitgegroeid tot de meest complete digitale vergelijkingssite van vrijkomend pensioen, lijfrente, en gouden handdrukkapitalen, waarop tien grote verzekeraars actuele tarieven aanbieden. Via Pensioenkoers kan een offerte op een hele eenvoudige manier worden aangevraagd en de gewenste polis zelf direct worden afgesloten. Pensioenkoers is een samenwerkingsverband van assurantietussenpersoon Apple Tree en de verzekeraar Achmea. (Bron: Persbericht Pensioenkoers.nl)